dinsdag 17 augustus 2010

Tips voor het stijfkloppen van eiwitten

Ik heb het zelf al heel vaak meegemaakt, je bereid je voor om een heerlijk iets te gaan bakken, je scheid de eieren en vervolgens laat het zich niet stijfkloppen. Al dat werk voor helmaal niets! En al die verspilde eieren!
Dus hier wat tipjes om eiwitten stijf te kloppen.





1. Gebruik verse eieren
2. Gebruik een vetvrije kom en garde; was ze dus eerst af met afwas en heet water ( droog af met ongebruikte doek!)
3. Zorg ervoor dat tijdens het scheiden van het ei, er geen dooier in komt! Het kleinste spoortje dooier laat je eiwit al helemaal verpesten. ( Als er vet bij eiwit komt laat eiwit zich niet stijfkloppen, eidooier is heel vet dus vandaar!)
4. voeg tijdens het kloppen heel geleidelijk de suiker toe, zo blijft eiwit langer stijf.
5. verwerk stijkgeslagen eiwit meteen.


Dat was het!
Ik hoop dat je iets aan de tipjes hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten