dinsdag 17 augustus 2010

Recept: de Angel food cake


Vandaag eens een receptje!
En wel van mijn favoriete cake: de Angel Food cake!
Hij is zoooo lekker! en ongelofelijk luchtig doordat de boter wordt vervangen door eiwit!

Hier komt ie dan!



Nodig:
- 8 eiwitten ( eieren scheiden)
- mespunt bakpoeder
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel water
- 125 gram gewone suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 gram bloem
- 50 gram gewone suiker
- tulbandvorm met antiaanbaklaag van 2 liter

Bereidingswijze:

Klop in een kom 8 eiwitten schuimig. Meng er een mespunt bakpoeder, 2 theelepels citroensap en 1 theelepel koud water door. Voeg al kloppend geleidelijk 125 gram gewone suiker en 2 zakjes vanillesuiker er door. Blijf kloppen tot alle suiker is opgelost en het eiwit heel stijf is. ( dat het in pieken omhoog blijft staan) Zeef enkele malen  75 gram bloem en spatel deze samen met 50 gram gewone suiker in gedeelten door het stijfe eiwit.
Schep nu het beslag in een tubandvorm met anti-aanbaklaag van 2 liter en strijk het glad.
Bak de cake  onderin een voorverwarmde oven van 175 graden celcius in circa 45 minuten gaar.
Laat de cake in de oven afkoelen!
Stort de cake op een bord en versier hem naar eigen smaak.
( poedersuiker, slagroom en perziken uit blik zijn er erg lekker bij!)


Wedden dat iedereen zal smullen van deze heerlijk luchtige cake?
 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten